Kylämme

Piirteitä kylistämme

Kylissämme on kylätalon lisäksi paljon muita paikkoja, joihin voi käydä tutustumassa tai joissa voi viettää aikaa. Tässä esittelemme joitakin.

Kivistä seutua

Kylämme ovat kivstä seutua. Siksipä täällä on myös monia kivisiä maamerkkejä.

Hakettaan kivi Mustajoessa on entisen Lavian kunnan suurin kivi. Sinne löytääkseen on kuljettava hiukan hankalaa metsäpolkua, mutta kiven mahtavuus kyllä korvaa matkan vaivat.

Pökhölmin kiven sentään löytää helposti vanhan Pori-Tampere -tien vierestä (nykyään Kullaantie). Aikanaan, kun siihen maalattiin sana Pökhölmi, niin paikkakuntalaiset pesivät maalin pois. Nykyään se on jo vähän kunniamaininta ja saa olla rauhassa. Se muistuttaa vanhasta sanonnasta: "Kirjottaisin niille Pökhölmin plikoille, mutta kunnen osaa sitä pöö-kirjainta."

Edellisestä jonkun matkaa Laviaan päin on Murkinakiven ahde. Sillä kohtaa tien vieressä on Murkinakivi, jonka vieressä sotilaat aikoinaan lepuuttivat hevosiaan ja söivät eväitään. Tulentekopaikka oli aivan kiven vieressä, joka edelleen on siltä kohdalta noesta tummunut.

Karhijärvi kaikkinensa


Kylämme sijaitsevat Karhijärven eteläpuolella. Karhijärvi on Satakunnan suurimpia järviä. Aikoinaan sen merkitys oli suuri kotitarvekalastuksen vuoksi ja olipa täällä muutama ammattikalastajakin. Erikoisuutena voisi mainita kuoreenpyynnin aina keväisin.