Lavian tiedotuslehti syyskuu 2025
Toimitus pahoittelee virhettä! Alla resepti kokonaisuudessaan.
Huijarin makaronilaatikko kukkakaalista
50 min
aktiivinen 20 min
passiivinen 30 min
Ainekset (6 annosta)
2 kukkakaalia (n. 1,2 kg)400 g naudan jauhelihaa (10 %)1 rkl öljyä1 sipuli1–2 valkosipulinkynttä1 tl paprikajauhetta1 tl currya1 tl suolaa1/2 tl mustapippuriaJuustokastike250 g sulatejuustoa3 dl kevytmaitoa4 munaa1/4 tl suolaaTee näin:
Valmista ensin juustokastike. Paloittele sulatejuusto kattilaan ja lisää maito. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut. Siirrä pois levyltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Hienonna kukkakaali pieneksi silpuksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä (2 L vettä + 2 tl suolaa) noin 5 minuuttia. Kaada kukkakaalit siivilään valumaan.
Kuori ja hienonna sipulit.
Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää sipulit pannulle ja jatka kypsennystä, kunnes sipuli on pehmeää.
Mausta jauheliha-sipuliseos paprikajauheella, currylla, suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita hyvin valutettu kukkakaali ja jauheliha keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
Lisää munat jäähtyneen juustokastikkeen joukkoon ja mausta ripauksella suolaa. Kaada uunivuokaan jauheliha-kukkakaaliseoksen päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia, kunnes vuoka on hyytynyt ja saanut pintaan hieman väriä.
Tarja Janssonpäätoimittaja
Lavian tiedotuslehtipuh. 044 2926 357